Recht, advocatuur en juridisch adviesRecht, advocatuur en juridisch advies


Over ons

Recht, advocatuur en juridisch advies

Hallo ik ben Daniël en ik ben 59 jaar oud. Ik kom uit het Noorden maar ik woon al een groot deel mijn leven in de Randstad. Ik ben begonnen met HTS maar ik heb al vrij gauw een vervolgopleiding in de Rechten gekozen. Na een bijzondere tijd als rechtenstudent ben ik cum laude afgestudeerd. Dit was zeker één van mijn hoogtepunten in mijn leven. Het is niet niks om de titel meester in de Rechten te krijgen. Nu help ik dagelijks vele mensen met juridisch advies online waar dat nodig is! In deze blog zal ik basale begrippen uitleggen alsook verwijzingen naar respectabele advocatenkantoren delen.

Archief

Tags

Familierecht: echtscheidingsmediation

De voordelen van echtscheidingsmediation
Een echtscheiding gaat vaak gepaard met heftige emoties, terwijl er zoveel te regelen is waarbij u helder moet blijven nadenken. Een echtscheidingsmediator kan u helpen uw zaken goed te regelen. Hieronder leest u meer over wat echtscheidingsmediation precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is echtscheidingsmediation?
Tijdens echtscheidingsmediation bespreken de bijna ex-partners de emotionele, financiële en juridische aspecten van de echtscheiding met een mediator. Een mediator is een neutrale bemiddelaar die de onderhandelingen tussen de partijen in goede banen leidt. De mediator creëert een open en veilige sfeer waarin beide partijen hun verhaal kunnen doen en hun wensen en verlangens naar voren kunnen brengen. Een mediator kiest geen partij en draagt geen oplossingen aan, maar helpt de betrokken partijen om samen tot een oplossing te komen. Wel kan een mediator vragen beantwoorden over juridische kwesties. Een echtscheidingsmediator helpt bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Zeker bij scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn of wanneer de partners samen een bedrijf hebben, kan mediation een hoop ellende voorkomen. Mediation voorkomt dat u in conflict raakt met uw ex-partner of dat bestaande conflicten nog hoger oplopen. Voorwaarden voor mediation zijn dat de beide partijen vrijwillig aan de mediation deelnemen, gemotiveerd zijn om tot een oplossing te komen en bereid zijn de ander zijn of haar standpunt naar voren te laten brengen. 


De voordelen van mediation bij een echtscheiding

1. Mediation is sneller en goedkoper dan het inschakelen van een advocaat - Met mediation verloopt het echtscheidingsproces sneller dan wanneer u beide een advocaat inschakelt. U gaat samen om tafel zitten en door de directe communicatie zijn zaken sneller geregeld. Ook is mediation goedkoper. U deelt de kosten voor een mediator, in plaats van dat u allebei een eigen advocaat in de arm neemt.

2. Mediation leidt tot een oplossing die voor beide partijen bevredigend is - Als conflicten zo hoog oplopen dat een rechter uitspraak moet doen, kan deze een beslissing voor u nemen die in uw nadeel uitpakt. De wrok ten aanzien van de andere partij zal nog groter worden. Bij mediation hebt u zelf invloed op de uitkomst en komt u tot een oplossing waar u zich allebei in kunt vinden. Ook worden afspraken die in goed overleg zijn gemaakt meestal beter nageleefd.

3. U sluit een fase uit uw leven op een nette manier af - Mediation stelt u in staat de tijd met uw ex-partner op een goede manier af te ronden, waardoor het makkelijker is verder te gaan met uw leven. Als u samen kinderen hebt, kan mediation de overgang van ex-partners naar collega-ouders soepeler laten verlopen. Mediation voorkomt dat er conflicten ontstaan of conflicten verder oplopen, zodat u na de scheiding goed contact met elkaar kunt houden. Daar is iedereen bij gebaat.

Bent u na het lezen van deze blogpost benieuwd naar een advocaat gespecialiseerd in familierechtzaken, klik dan op de volgende link: echtscheidingsadvocaat en echtscheidingsmediation.