Recht, advocatuur en juridisch adviesRecht, advocatuur en juridisch advies


Over ons

Recht, advocatuur en juridisch advies

Hallo ik ben Daniël en ik ben 59 jaar oud. Ik kom uit het Noorden maar ik woon al een groot deel mijn leven in de Randstad. Ik ben begonnen met HTS maar ik heb al vrij gauw een vervolgopleiding in de Rechten gekozen. Na een bijzondere tijd als rechtenstudent ben ik cum laude afgestudeerd. Dit was zeker één van mijn hoogtepunten in mijn leven. Het is niet niks om de titel meester in de Rechten te krijgen. Nu help ik dagelijks vele mensen met juridisch advies online waar dat nodig is! In deze blog zal ik basale begrippen uitleggen alsook verwijzingen naar respectabele advocatenkantoren delen.

Archief

Tags

Letselschade

Letselschade komt vaker voor dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Je kunt schade met letsel oplopen in het verkeer, maar ook thuis tijdens het uitoefenen van bepaalde werkzaamheden of sporten. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden die tot letselschade kunnen leiden. Daarbij kun je geestelijke en/of lichamelijke letselschade oplopen. Letselschade is een schade die een persoon oploopt ten gevolge van een ongeval. De meeste vormen van schade waarbij letsel optreedt, worden in het verkeer veroorzaakt. Ook zijn er voorvallen bekend waarbij de schade is ontstaan door een medische misser. Bij vormen van schade waarbij letsel wordt veroorzaakt door een ander, kun je die persoon aansprakelijk stellen. In de meeste gevallen gaat daar een proces aan vooraf. Er zijn landen waarbij de bedragen die worden uitgekeerd bij een dergelijke schade zeer hoog zijn. Dat is in Nederland niet het geval. 

Schade

Wanneer je door het toedoen van een ander schade oploopt, door bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer, kan er een schadeclaim worden ingediend. Het kan zijn dat je door het ongeluk lang in het ziekenhuis moet verblijven en dat je daarna nog lang moet revalideren. De kosten die je allemaal hebt, ook omdat je langdurig niet kunt werken, kun je op de tegenpartij verhalen. Om zo'n schadeclaim te kunnen verkrijgen moet je een goede letselschadeadvocaat als DROST Letselschade BV in de arm nemen. Over het algemeen is het zo dat een tegenpartij niet gemakkelijk zal willen betalen. Gebruik daarvoor dan een gekwalificeerde letselschadeadvocaat. Het moet er een zijn die dergelijke zaken al meer met succes behandeld heeft.   

Wanneer je in een bedrijf werkt, waar niet alle veiligheidseisen zijn nageleefd en je daardoor een ongeluk krijgt, kun je de werkgever aansprakelijk stellen. Dat zal een letselschadeadvocaat graag voor je regelen. Ook zal de tegenpartij hierbij de onkosten niet graag willen betalen. Vaak zal een rechter daarvoor aanspraak moeten doen.   

De kosten van de letselschadeadvocaat

Wanneer je een letselschadeadvocaat inhuurt, moet je in eerste instantie alle onkosten zelf betalen. Daarom dienen veel personen geen claim in. Ze zijn bij voorbaat bang dat ze het geld kwijt zijn. In de meeste gevallen moet je ervan uitgaan dat, als een letselschadeadvocaat je wilt helpen bij de claim hij er bijna 100% zeker van is dat hij de zaak zal winnen. Is dat niet het geval dan zal hij dat vooraf aan je duidelijk maken. Wanneer een letselschadeadvocaat er voor je een zaak van maakt zal hij de kosten dubbel en dwars terugverdienen. Als je recht hebt op een geldbedrag zal je dat ook daadwerkelijk krijgen. Vaak moet je lang wachten tot het tot een uitspraak komt. De tegenpartij zal er alles aan doen om de zaak zo lang mogelijk te rekken en hopen dat je met de zaak zal stoppen. Toch moet je vertrouwen op de wet die bij letselschade van kracht is. Bij letselschade in het verkeer is het volgens art 6 van de Wegenverkeerswet zo dat de houder of de eigenaar van het voertuig, dat de schade veroorzaakt aan de fietser, voetganger of bestuurder van de andere auto, aansprakelijk is voor de schade die hij veroorzaakt heeft.